REABILITARI DE CONDUCTE

PRIN CAMASUIRE TIP "RE-LINING"

Informatii utile

Puteți descărca prezentările noastre, pentru a le citi mereu de PC, telefon sau tabletă.

Cele mai multe retele de conducte fie de gaz, apă, canalizare, retele tehnologice sunt deja imbatranite si din ce in ce mai des se ivesc infiltratii si scurgeri. Aceste infiltrații și scurgeri în rețelele de conducte a companiilor trebuie – din motive de siguranță si de economie – foarte rapid reabilitate…

Pentru recondiționarea acestor conducte s-a impus în ultimii ani din ce în ce mai mult așa numitele tehnologii NO DIG – adică tehnologii de recondiționare fără decopertare.

 

La o conducta încă static portabilă recondiționarea prin metoda “re-lining” este din punct de vedere actual al tehnicii, cea mai calitativă metodă de recondiționare a conductelor de presiune și conductelor cu curgere gravitațională.

Tehnologia “re-lining” are origine în Japonia unde s-a cautat o soluție tehnică pentru evitarea scurgerilor din conducte deteriorate din cauza cutremurelor dese din aceasta zona. Procedeul “re-lining” a rezolvat această problemă.

În timp foarte scurt tehnologia s-a dezvoltatși este astăzi una din cele mai performante metode de recondiționare pentru conductele de gaz, petroliere, de apă potabilă și apă reziduală și pentru cele din industria chimică.
La metoda pe care o prezentăm se introduce un furtun prevăzut cu o folie interioară rezistentă chimic la interior și unul sau mai multe straturi de pâsla la exterior, în conducta care urmează a fi reabilitată. Straturile de pâsla sunt impregnate cu o rasina termo-reactivă, care se va întări in timpul instalarii tubului, în același timp luând, forma conductei gazdă, formând o nouî țeavă cu calități deosebite.

 

Aceasta metodă se poate aplica la conducte dintre DN 100 si DN 2400 și în funcție de diametru, pe secțiuni până la lungimi de 600m.
Procedeul “re-lining” este un procedeu omologat și atestat conform legislației în vigoare.

Procedeul permite parcurgerea curbelor de 90°.

Pe lângă aceste avantaje lungimile recondiționate pot fi în continuare racordabile și rămân și în cazul unei spargeri de conductă etanșe, adică asigură funcționabilitatea rețelei. Tehnologia “re-lining” este o tehnologie NO DIG și se poate aplica în cazul tuturor conductelor funcționale din punct de vedere static.
In general aproape toate conductele din rețelele distribuitorilor au o stabilitate statică încă suficienă pentru aplicarea procedeului.
La o conductă încă portantă, adică se poate transporta încă mediul prin ea, recondiționarea prin metoda re-liningeste din punct de vedere actual al tehnicii cea mai modernă și eficientă metodă de recondiționare a conductelor de presiune. Această metodă oferă totodată avantajul de recondițtionare a conductelor fără decopertarea acestora.

În ultimii ani s-au recondiționat mai multe sute de kilometri cu această tehnologie. Daca în primii ani ponderea mai mare o avea recondiționarea conductelor de gaz, astăzi este preponderentă aplicarea procedeului în celelalte domenii. Procedeul se poate aplica pentru recondiționare: înainte și după cămășuirea tip “re-lining”

  1. Conductelor de apă potabilă;
  2. Conductelor de gaz;
  3. Conductelor transportoare de medii petroliere;
  4. Conducte de apă reziduală sub presiune;
  5. Conducte din industria chimică;
  6. Conducte cu curgere gravitațională de apă reziduală etc.